Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Περισυλλογή περιττωμάτων των ζωων.Μια πραξη ευθύνης προς τους συμπολίτες μας.


Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μας να μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας.Είναι όμως υποχρέωση μας,απέναντι στους συμπολίτες μας,στο περιβάλλον μας,ακόμα και σε εμάς τους ίδιους!

Γιατί να τα μαζέψω?
Φόλες: 
Ο κυριότερος λόγος που οι μη φιλόζωοι πετούν φόλες είναι τα υπερβολίκα πολλά,αμάζευτα περιττώματα σε πάρκα,πλατείες και πεζοδρόμια.Όχι δεν θα σταματήσουν επείδη θα τα μαζέψετε εσείς,άλλα εσείς θα κάνετε το καθήκον σας και ταυτόχρονα θα δώσετε το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ζώων.

Σεβασμός στο περιββάλον μας: 
Φανταστείτε απλά πόσο πιο ώραια και ευχάριστη θα ήταν η βόλτα σας στο πάρκο χώρις όλα αυτά τα περιττώματα γύρω σας.Πρέπει να σέβεστε το περιββάλον και να το διατηρείτε καθαρό,αυτό δεν αφορά μόνο το να μην πετάτε κάτω τα σκουπίδια σας,άλλα και να φροντίζετε να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας.
Εκτώς από την κακή είκονα στα πάρκα,πρέπει να ξέρετε ότι τα περιττώματα δεν είναι λίπασμα για τα φυτά.Αντίθετα τα περιττώματα του σκύλου μας είναι γεμάτα πρωτείνες που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα φυτά μιας και είναι τοξικά για αυτά.

Υγιεινή: 
Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας. Τα κόπρανα ενός σκύλου περιέχουν εκατομμύρια μικρόβια και βακτήρια.

 -Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνει ένα παιδάκι που κυλιέται, τρέχει, πέφτει, παίζει στο ίδιο πάρκο που υπάρχουν περιττώματα, πόσο μάλλον ένα πολύ μικρό παιδάκι που βάζει στο στόμα του ό,τι καινούριο βρει. Μπορεί να εμφανίσει ασθένειες όπως σαλμονέλα ή, μη χειρότερα, εχινόκοκκο.

-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνει η περιοχή όταν τα περιττώματα του σκύλου καταλήξουν μετά από βροχή κάτω από το έδαφος σε υπόγεια ρεύματα νερού, λίμνες, βροχή και κατ'επέκταση στο ποτήρι μας.

-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνουν οι άλλοι γύρω μας όταν τα ποντίκια και οι μύγες, αφού πρώτα επισκεφτούν τα περιττώματα του σκύλου, έρχονται στο σπίτι, στη δουλειά, στα μαγαζιά.

-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, γάτες και γενικά ζώα της περιοχής μιας και μπορούν να κολλήσουν σοβαρές ασθένειες από τα περιττώματα ενός σκύλου. Πολλά ζώα μάλιστα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων σκύλων, τρώνε τα περιττώματα άλλων ζώων αν τους φανούν γευστικά.

-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνεις εσύ ο ίδιος και ο σκύλος σου όταν πατάτε πάνω σε περιττώματα η λερώνετε τα λουριά, παντελόνια κλπ χωρίς καν να το καταλάβετε και έπειτα γυρίζετε σπίτι.

Είναι νόμος:
Σύμφωνα με  τον νέο νόμο 4039/2012 άρθρο 5: Η παράλειψη του άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου τιμωρείται πλέον με το πρόστιμο των 100 ευρώ.  

Δείξε στους γύρω σου και στο περιββάλον ότι τους σέβεσαι όπως σέβεσαι τα ζώα.Γιατί αυτό είναι η φιλοζωία!Σεβασμός και αγάπη στα ζώα και το περιββάλον!


Το ημερολόγιο του Μπόκο - Ημέρα 1η.

Κυριακή 3/7/2022 Αγαπητό μου ημερολόγιο, με λένε Μπόκο και είμαι ένα Ροδεσιανό Ρίτζμπακ, περίπου δύο χρονών. Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι...