Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τι όνομα να δώσω στον σκύλο μου;


Γράφει η Μαρία Αλατσά
Dog walker - Puppy trainer

Το σκεφτήκατε καλά, αποκτήσατε τον σκύλο που επιθυμούσατε και τώρα επιτέλους ήρθε σπίτι! Μια από τις πρώτες σκέψεις που κάνετε είναι πιο είναι το κατάλληλο όνομα για να του δώσετε... Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας βοηθήσει με την επιλογή του ονόματος μέσα από απλές αλλά βασικές συμβουλές. Ξεκινάμε λοιπόν:

  • Το όνομα που θα επιλέξετε θα πρέπει, κατ'αρχάς, να είναι μικρό και σύντομο. Ένα όνομα μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο είναι μια χαρά. 
  • Όσον αφορά τα γράμματα που θα περιέχει το όνομα, καλό είναι να επιλέξετε ένα όνομα που να ξεκινάει από σύμφωνο καθώς τα σκυλιά τα αντιλαμβάνονται καλύτερα από τα φωνήεντα. Ακόμη θα βοηθούσε αρκετά να περιέχει μέσα στο όνομα ένα από τα σύμφωνα ρ, χ ή ξ που επίσης ο σκύλος τα αντιλαμβάνεται πιο εύκολα. 
  • Αποφύγετε να δώσετε ένα όνομα στον σκύλο σας που να είναι πανομοιότυπο με το όνομα κάποιου άλλου ανθρώπου ή κατοικίδιου στο σπίτι, όπως επίσης και να μην θυμίζει εντολή ώστε να μην μπερδεύετε ο σκύλος σας. 
  • Τέλος κάλο θα ήταν να επιλέξετε ένα όνομα που δεν θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε άλλους σκύλους καθώς μπορεί να προκληθεί σύγχυση κατά την διάρκεια μια βόλτας (σε πάρκο π.χ.) με πολλά σκυλιά. 
Ενδεικτικά κάποιες κατηγορίες που μπορείτε να σκεφτείτε για να επιλέξετε όνομα είναι:

  • Διάσημοι ήρωες από ταινίες, κόμιξ, σειρές κ.λ.π.
  • Αγαπημένες σας προσωπικότητες 
  • Πλανήτες 
  • Και το καλύτερο μου, ένα όνομα που να έχει να κάνει με την ιστορία του σκύλου σας (για παράδειγμα εγώ αυτήν την στιγμή έχω δύο σκυλιά, το ένα το βρήκα στον δρόμο πρωτομαγιά και για αυτό την έβγαλα Μάγια, ενώ το δεύτερο το βρήκα πρωταπριλιά - οι προτάσεις που σκεφτήκαμε για εκείνη ήταν πολύ καλές! - Απρίλια & lier, τελικά βέβαια στην δεύτερη δώσαμε άλλο όνομα, από την δεύτερη κατηγορία, αλλά αυτό είναι άλλο!)

Πάρτε έμπνευση από οπουδήποτε για να επιλέξετε! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, συζητώντας και προτείνοντας όλοι μαζί ονόματα. Η επιλογή του ονόματος του σκύλου μπορεί να είναι μια πραγματικά ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία για όλη την οικογένεια!

Καλά βαφτήσια! 


Το ημερολόγιο του Μπόκο - Ημέρα 1η.

Κυριακή 3/7/2022 Αγαπητό μου ημερολόγιο, με λένε Μπόκο και είμαι ένα Ροδεσιανό Ρίτζμπακ, περίπου δύο χρονών. Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι...