Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Πως να απαλλαγείτε από τις τρίχες του σκύλου, στο σπίτι

Καλησπέρα στην σκύλο παρέα! Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πολλοί σκύλο γονείς, είναι το πρόβλημα της τρίχας. Τα αγαπάμε τα γλυκά μας φιλαράκια, αλλά μαδάνε πολύ!

Έχω ακούσει και δοκιμάσει, πολλά tricks και ιδέες για να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα, π.χ. να δίνω μία κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα στον σκύλο. Παρ'ολα αυτά, λίγες ήταν οι ιδέες που είδα πως πραγματικά έχουν αποτέλεσμα και αυτές θα μοιραστώ μαζί σας.

Tip 1: Χτένισμα!

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις τρίχες, ένα βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να φροντίζετε να βουρτσίζετε τακτικά τον σκύλο σας. Ανάλογα με την ράτσα του, ο κάθε σκύλος ,θα πρέπει να βουρτσίζετε, είτε καθημερινά, είτε μια φορά την εβδομάδα. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ανάγκες του δικού σας σκύλου συγκεκριμένα, ρωτήστε τον κτηνίατρο σας, τον groomer ή κάντε μια αναζήτηση στο ίντερνετ και θα το βρείτε. 

Tip 2: Σεσουάρ.

Το σεσουάρ ή αλλιώς πιστολάκι μαλλιών, δεν βοηθάει μόνο στο να στεγνώσει σωστά και γρήγορα ο σκύλος σας μετά το μπάνιο, αλλά επιπλέον, βοηθάει με την δύναμη του αέρα να απομακρυνθούν οι νεκρές τρίχες από το σώμα του σκύλου και έτσι, μετά ο σκύλος σας θα μαδάει λιγότερο.

Με τα δύο προηγούμενα tips, αυτό που πετυχαίνουμε, είναι να αφαιρούμε έγκαιρος τις νεκρές τρίχες από το ζώο μας, ώστε να μαδάει λιγότερο. Το επόμενο tip έχει να κάνει με το πώς αφαιρούμε από έπιπλα, καλύμματα και λοιπές επιφάνειες τις τρίχες. 

Tip 3: καθαριότητα με το γάντι!

Αυτό που θα μας σώσει και θα μας βοηθήσει να αφαιρέσουμε τις τρίχες από τους καναπέδες, τα καλύμματα και γενικά τέτοιου είδους επιφάνειες, δεν είναι άλλο από τα γάντια που χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα του σπιτιού / το πλύσιμο των πιάτων. Ναι, τόσο απλά! Φοράμε τα γάντια και, στην ουσία, χαϊδεύουμε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσουμε. Τέλος! Οι τρίχες θα αφαιρεθούν αμέσως. Αν ωστόσο θέλετε ακόμα πιο εύκολα αποτελέσματα ή κάποια επιφάνεια σας δυσκολέψει, μπορείτε να ψεκάσετε το γάντι με λακ και το πρόβλημα λύθηκε! 

Tip 4: Προσθέστε Ω3 στην καθημερινή διατροφή του σκύλου σας.

Αυτό, το τελευταίο tip, είναι το κλειδί στην λύση του προβλήματος, βασικά, γιατί ωραία τα παραπάνω, αλλά αυτά βοηθούν στο να περιορίσουμε το πρόβλημα και όχι στο να το λύσουμε. Αν θέλουμε πραγματικά ο σκύλος μας να μαδάει λιγότερο, η λύση είναι μία. Να προσθέσουμε στην διατροφή του Ω3. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, μας προτείνουν πολλοί άνθρωποι, να δίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο στον σκύλο ή να του δίνουμε μια σαρδέλα κάθε μέρα. Ωστόσο, αν έχετε μια ράτσα που μαδάει πολύ, αυτό το tip δεν θα βοηθήσει, αφού δεν θα λαμβάνει ο σκύλος σας την απαιτούμενη ποσότητα Ω3 που χρειάζεται. Οπότε η λύση είναι κάποιο σχετικό συμπλήρωμα διατροφής, όπως το λάδι σολομού. Δίνοντας λίγες σταγόνες την ημέρα (ανάλογα με τα κιλά του σκύλου σας) λύνετε εντελώς το πρόβλημα, αφού το Ω3 δυναμώνει το τρίχωμα. Επιπλέον βοηθάει πολύ την καρδιά και τις αρθρώσεις. 


Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου. Αν  γνωρίζετε επιπλέον ιδέες και κόλπα θα χαρώ πολύ να της μοιραστείτε μαζί μου με σχόλιο! :) 

Το ημερολόγιο του Μπόκο - Ημέρα 1η.

Κυριακή 3/7/2022 Αγαπητό μου ημερολόγιο, με λένε Μπόκο και είμαι ένα Ροδεσιανό Ρίτζμπακ, περίπου δύο χρονών. Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι...